Thulehem Seniorboende 55+

Stiftelsen Thulehem är ett av landets äldsta seniorboende 55+, bestående av 15 friliggande hus i två våningar utan hiss, alla lägenheter har balkong i söderläge. Vi erbjuder 270 välplanerade och moderna seniorlägenheter. Lägenheterna som är i storleken 1-4 rum & kök, är ljusa och fräscha med modern utrustning. Vi utvecklar och moderniserar hela tiden våra lägenheter, bostadsområde och grönområde till gagn för våra hyresgäster.

Thulehem ligger i ett lummigt, vackert och lugnt parkområde på Vipelyckan i Östra Lund nära centrum. I bostadsområdet finns fina promenadstråk som omges av trevliga grönområden som också erbjuder träning och rekreation. Busshållplats ligger runt knuten med täta bussförbindelser in till Lunds centrum. På Thulehem bor man i hyresrätter vilket innebär att man inte behöver någon insats till sitt boende.

Thulehem är mycket mer än bara seniorbostäder för 55+. Här värnar vi om tryggt boende och god boendemiljö med ett stort utbud av gemensamma aktiviteter då många av våra boende är aktiva seniorer. Genom Thulehems Intresseförening anordnas flertalet olika arrangemang, föreläsningar och utflykter. Vipegården som är en gammal skånelänga och ligger centralt i bostadsområdet är Thulehems hjärta och stolthet. Denna inrymmer bland annat restaurang, festmatsal, bibliotek, hälsomottagning och lobby.

 

Thulehems historia

Thulehem kom till på initiativ av Livförsäkringar AB Thule. Tanken var att bolagets tjänstemän skulle få bra bostäder och tillgång till god service som pensionärer.
Förlagan kom från USA och projektet var det första i sitt slag i Sverige. Arkitekten Ingeborg Reiz-Hammarskjöld fick uppgiften att rita och Siab fick uppdraget att bygga. År 1963 flyttade de första hyresgästerna in.

Thule kom tidigt att fusioneras med Skandia som drev verksamheten fram till 2001. Thulehem gick då över till att vara en självägd stiftelse som det är även idag. Som hyresgäst kan du läsa mer om vår historia under ”Redan Hyresgäst”